Placeholder image

Miss Beauty-kandidaat organiseert sponsorloop op Prins Willem-Alexanderschool

09 april 2019
Zo'n honderddertig kinderen van de Prins Willem-Alexanderschool in Leiderdorp hebben vrijdag 5 april zoveel mogelijk rondjes om hun school gelopen om geld in te zamelen voor LINDA.foundation. De actie was georganiseerd door Whitley Glasbergen, oud-leerlinge van de school en deelneemster aan de Miss Beauty of Zuid-Holland 2019 verkiezingen. Bron: leiderdorpsweekblad, 6 april 2019

Vorig jaar werd Whitley, een geboren en getogen Leiderdorpse, 'tweede runner-up' bij verkiezing van Miss Teen of Zuid-Holland. Ze genoot zo van het verkiezingstraject dat ze besloot dit jaar opnieuw mee te doen met de provinciale Miss-verkiezing. Omdat ze inmiddels 18 jaar is geworden, gaat ze nu voor de titel Miss Beauty.

Het is geen kleinigheid, zo'n Miss-verkiezing. Whitley is er vele uren per week bezig. Ook al omdat ze zich als onderdeel van de verkiezing moet inzetten voor een goed doel, dat is uitgekozen door de organisatie. "Ik ben blij dat het de LINDA-foundation is geworden", vertelt ze. "De LINDA-foundation zorgt ervoor dat gezinnen met kinderen die in armoede leven cadeaukaarten krijgen zodat ze af te toe wat extra's kunnen kopen."

Naast dat alles zit Whitley ook nog in haar eindexamenjaar op het MBO Rijnland. Na het afronden van haar studie bedrijfsadministrateur niveau 4 wil ze door naar het HBO.

De finaledag van de verkiezingen is op zaterdag 13 april in Rotterdam, waar Whitley het moet opnemen tegen twintig andere finalisten.

Bron:leiderdorpsweekblad, 6 april 2019