Placeholder image

Groen licht voor nieuwe internationale basisschool

04 februari 2019
Het ministerie van onderwijs zet het licht op groen voor het opzetten van een openbare internationale basisschool in Leiden of Oegstgeest. De bedoeling is dat de school na de zomervakantie de deuren opent. Bron: Leidschdagblad, 2 februari 2019

Uit recent onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de twee gemeenten, blijkt dat de behoefte aan Engelstalig basisonderwijs in de regio groot is. De verwachting is dat de nieuwe school na twee of drie jaar al voldoende leerlingen heeft om kostendekkend te zijn. Na acht jaar zal de school naar verwachting al zo'n 400 leerlingen tellen.

Tot een paar jaar geleden kon de internationale afdeling van de Leiderdorpse basisschool Elckerlyc de vraag naar internationaal onderwijs gemakkelijk aan. Maar inmiddels zit die school vol en neemt de vraag naar internationaal onderwijs explosief toe, met name door de toestroom van buitenlandse werknemers bij internationale bedrijven.

Bedrijven

Voor Leiden en Oegstgeest speelt mee dat de gemeenten met een eigen Engelstalige basisschool aantrekkelijker worden voor internationale bedrijven die overwegen om naar Nederland te komen.

De twee gemeenten zijn nu druk op zoek naar een al dan niet tijdelijke plek voor de school, en naar geld.

Gekeken wordt of ook Economie71, de regio Holland Rijnland en de provincie Zuid-Holland bij kunnen dragen.

Bron: Leidschdagblad, 2 februari 2019